zaterdag 30 november 2013

ben er weer

sorry,
de laatste tijd heb ik niet zo veel tijd om er iets op te zetten.
maar ik hoop dat julie wel blijven kijken.
ik probeer er zo veel mogelijk te verzinnen om er op te zetten
 
BYE XOXO

DIY# X-mas look

DIY# X-mas look

 
 






 





dinsdag 19 november 2013

DIY#Geboetseerde Zwarte Piet cupcake

Geboetseerde Zwarte Piet cupcake

Zwart Piet cupcake sinterklaas
 
Hier leer je om zelf voor Sinterklaas een geboetseerde Zwarte Piet op een Sinterklaas cupcake te maken. Met de speciale Sinterklaas cupcakes baking cups maak je het helemaal af natuurlijk. Je kunt varieren met verschillende kleuren, vormen om een heel leger van pietjes te maken.

Hiermee heb je vrijwel alles in huis om deze Zwarte Piet cupcakes zelf thuis te maken. Optioneel kun je nog andere producten erbij selecteren, die je het leven wellicht nog gemakkelijker maken.
 

Wat moet je weten voordat je begint?
We gaan ervan uit dat je zelf weet hoe cupcakes moet bakken. De how to gaat uit van normale cupcakes/muffins (7cm) en niet de mini cupcakes. Verder nog wat andere opmerkingen of overwegingen:
  • In het voorbeeld gaan we uit van kant-en-klare gekleurde marsepein. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je marsepein kleuren maken en deze gebruiken.
  • Het voorbeeld spreekt verder steeds over marsepein, maar je kunt de howto net zo goed maken met fondant. Aan jou de keuze.
  • We hebben het hier over een maat van 7cm (dit is grootte van het rondje marsepein bovenop de cupcake), de cupcakes kunnen gebakken worden in de reguliere cupcake-bakvorm die vaak als 5 cm worden aangeduid (dit is de onderkant van de cupcakevorm). Aangezien een cupcake taps toe loopt scheelt dit dus zo'n 2 cm.

Stap voor stap: geboetseerd Zwarte Pietje op een cupcake
   
 Steek een gekleurd (hier rood) rondje uit van 7 cm, of de maat die groot genoeg is om op je cupcake te leggen. Wat veel tijd en moeite scheelt is om hier een standaard ring van 7 cm voor te gebruiken.
 
 Dan steek je met de Garet Frill witte rondjes uit (liefst van fondant) die de kraag worden. Je maakt een gat in het midden dat je straks de mogelijkheid geeft de gekrulde rand een beetje goed te draperen.
 
 Je legt deze op een zachte vlakke ondergrond en gaat met de bulbulous cone de rondingen dunner maken waardoor een sierlijk effect ontstaat alsof de stof gekruld is. Hier maak je er een paar van voor 1 cupcake. Laat deze kraagjes een tijdje rusten op bijvoorbeeld de binnenkant van een lege eierdoos, waardoor het een speels effect krijgt.
 
 De hoofdjes worden gemaakt van een bolletje op de grootte die je zelf wenst. Deze plak je later op de laagjes kraag vast.
  
 Voor het oog maak je een klein bolletje van wit, duwt deze plat en maakt een nog kleiner bolletje van een andere kleur en duwt deze plat op het witte rondje, dan plak je dit op zijn plaats (ongeveer op de helft van het gezicht).
  

 Van rood maak je een dun rolletje voor de mond, deze sluit je als een hartje op de plek waar het mondje moet komen en plakt deze vast op het gezicht.
 
 Van bruin/zwart maak je een neusje door een bolletje te rollen tussen je vingers, ook weer vastplakken.
 
 Oren worden gemaakt van een bolletje, deze snijd je in twee gelijke helften. Je duwt het halve bolletje een beetje plat en plakt deze vast aan het hoofdje, pareltje erin en klaar!
 
 De baret is een bolletje wat platgedrukt is op de juiste maat en met een modelling tool in een bolvorm maak je het in de palm van je hand een beetje hol. Dit past dan mooi om het hoofd heen. Ook weer vastplakken.
 
 Een veertje wordt in een andere leuke kleur gemaakt. Ook deze plak je vast.
 
 Om het geheel af te maken plak je parels of maak je een ringetje in de oren en plakt een parel op de veer!

Plakken doe je met een heel klein beetje water of met eetbare lijm op een penseeltje.

Geboetseerde Zwart Pietje helemaal klaar
Vanzelfsprekend kun je met allerlei kleuren spelen en hiermee een hele meute pietjes maken.

maandag 18 november 2013

DIY# kleurwedstrijd

ik heb voor julie een kleurplaat gekozen en weet je waarom vanwege:
de kleurwedstrijd dan print je de kleurplaat uit en kleurt hem in op je mooist en stuurt hem dan naar het volgende:
crealies1@gmail.com

(met je adres er bij)
en de winnaar stuur ik een tekening die ik zelf heb getekend.



kleurplaat:



 

zaterdag 16 november 2013

DIY# kerst prijs!!!!!

het is weer bijna kerst en ik wist wat leuks met een prijs!!!
wat je moet doen:
met kerst je kerstboom op je mooist maken.
dan moet je er een foto van maken en naar:
crealies1@gmail.com sturen.

geef je adres erbij.
en ik kies de mooiste uit en de winnaar krijgt:
en kerst kaartje door mij geschreven en de winnende kerstboom komt op het blog

DIY# tutorial vilten hanger ster/hart



Benodigdheden;

-1 lapje grijs vilt 15 x 30 cm
-1 lapje roze vilt 15 x 30 cm
-spelden
-naaimachine
-2 stukjes lint, lengte naar eigen wens
-vulmateriaal

Al deze materialen heb ik gekocht bij;



Stap 1) Zoek op google naar een geschikte afbeelding van een hart/ster, druk deze af en knip uit. Leg je stof dubbel en speld je afbeelding vast. Knip de vorm uit. Extra rand mag.


Stap 2)Knip een kleiner formaat ster en hart uit in een tegenovergestelde kleur, zodat het mooi afsteekt. Hier onder heb ik een kleinere ster van grijs voor de grotere ster roze en een kleine hart roze op een groot hart grijs. Voor een speels effect heb ik het met een kartelschaar uit een enkele laag vilt geknipt.


Stap 3)Leg het kleinere hart of ster op een enkele laag vilt van de grotere versie, speld ze vast en stik ze netjes op de rand vast.


Stap 4)Leg nu beide lagen vilt tegen elkaar en speld ze vast. Denk eraan dat je lint hier ook vast gestikt wordt (aan de binnenkant), tussen de 2 lagen in. Stik alles vast op een kleine opening na. De opening gebruik je nog voor het vullen van je hanger.


Stap 5)Hieronder zie je de zak met vulmateriaal en daaronder kan je duidelijk zien waar de openingen voor dienen. Wanneer je de hanger vult kan je de achterkant van een schoon potlood gebruiken om het vulmateriaal goed te verdelen en in vorm te duwen.




Stap 6)De opening die overblijft kan je met je machine dicht stikken of netjes met de hand en dan is dit het eindresultaat.

DIY# Sint en Piet vingerpopje

 

Wat heb je nodig:
  • Papier.
  • Stiften of kleurpotloden.
  • Schaar.
  • Lijm.
 
vingerp3 Leuk, zo'n poppetje op je vinger. Sint en Piet gaan met elkaar op reis en gebruiken daar je vinger voor.

Eerst moet je de twee plaatjes van Sint en Piet hieronder printen. Daarna mooi kleuren en dan netjes uitknippen.
Draai dan de rand om je vinger en plak de uiteinden aan elkaar. Hierna kan je de poppetjes op je vinger zetten en er mee gaan spelen.

vingerp2


vingerp1



Tip

  • Je kan ook wat meer Zwarte Pieten maken en op je andere vingers zetten

donderdag 14 november 2013

tweet of the day


DIY# graffiti kunst

DIY# spongebob outfit

DIY# spongebob outfit






DIY# Ananashuis van SpongeBob

Wat heb je nodig:
  • Hele Ananas.
  • Mes.
  • Schaar.
  • Karton.
  • Spons.
  • Stift.
  • Lijm.
  • Draad.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Sebastiaan
Wie leeft er in ananas diep in de zee? SpongeBob!
En waar kun je leuk een cadeau in verstoppen? In een ananas.
Dus dat wordt een surprise.
Neem de ananas en snijd de onderkant een stuk recht af. Ga daarna met een mes de binnenkant voor een groot deel verwijderen. Het hangt af van de grootte van de cadeau hoeveel je weg moet halen. Tip: neem niet een heel groot cadeau. Als dat gelukt is kan het cadeau erin gestopt worden en het huis afgemaakt worden.
Neem een kartonnen doos en snij twee van de vier zijkanten weg. De andere twee laat je staan en daartegen zet je de ananas vast met een stukje draad. Van karton maak je nu een deur, raam en een schoorsteen welke je allemaal vastplakt op de ananas. De bodem van de doos verf je zo dat er een leuke zeebodem ontstaat en een paadje naar de deur.
Van de spons maak je een kleine SpongeBob. Op een rechthoekig stukje spons plak je twee ogen en een mond. En natuurlijk geef je hem een mooie bruine broek aan. Op de foto zit SpongeBob met zijn benen naar voren, want als je hem wilt laten staan is dat veel lastiger. Kan wel, maar dan moet je ijzerdraad gebruiken.
Als je SpongeBob af hebt geef je hem een leuk plekje op het zeelandschap.

spongebobhuis

















DIY# Eierkoek met aardbei

eierkoek met aardbei

GEBAK – 5 MINUTEN – 2 PERSONEN *
 
In 5 minuten een heerlijk gebakje klaar, kinderen zijn er dol op

Ingrediënten
4 eierkoeken
4 eetl aardbeien of  vruchtenjam
200 gram aarbeien
bus slagroom
 
Bereiding
Smeer de jam uit over de eierkoeken. Snij de aardbeien in plakjes maar houd 4 hele apart voor de garnering. Leg de plakjes aardbei op de jam. Spuit de slagroom over de aardbeien en garneer het taartje met de hele aardbei. Super makkelijk en super lekker.

DIY# Schuim ijstaart

ijstaart

NAGERECHT/GEBAK – 20 MINUTEN + 5 UUR IN DE VRIEZER – 8 PERSONEN *
Makkelijke ijstaart met merengue schuimpjes en nougatine op een krokante bodem van stroopwafels
Ingrediënten
250 gr merengue schuimpjes
2 eetl suiker
500 ml slagroom
2 zakjes klopklop
30 gr nougatine nootjes
1 theel oploskoffie (optioneel)
200 gr stroopwafels
25 gr boter
50 gr chocolade
 
Materialen
Springvorm van ca 20 - 22 cm doosnede

Bereiding
Sla of hak de stroopwafels in grove stukken. Smelt de boter en schep deze door de stukjes stroopwafels. Verdeel de massa over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van de lepel. Klop de slagroom met de klopklop en suiker net niet stijf (bewaar eventueel een beetje voor de garnering). Verbrokkel de schuimpjes en meng samen met de nougatine nootjes en oploskoffie door de slagroom. Giet het mengsel over de stroopwafel-bodem en strijk de bovenkant glad. Rasp de chocolade en verdeel deze over de bovenkant van de taart. Maak er eventueel slagroom toefjes op of versier de taart naar eigen idee. Zet de taart minimaal 5 uur in de vriezer. Haal hem een paar minuten voor het serveren uit de vriezer en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.

DIY# uiltjes maken van klei

eenvoudig uiltje van klei

vandaag heb ik wat leuks geprobeerd met klei.
de uiltjes op een rijen ik had een goed idee om uiltjes te maken en dat heb ik gedaan en ik wist ook nog wat leuks om er een ketting van te maken kijk:

zandaya outfit