dinsdag 8 oktober 2013

Cupcake time!!!






    Decoraties van fondant maken

    Fondant uitsteken:
    Snij een plak fondant af van het blok fondant. Kneed dit eerst met je handen lekker soepel, en rol het daarna uit met een non-stick rolstok op een schoon en glad oppervlak. Bestuif het oppervlak met een klein beetje poedersuiker of bloem voor je gaat uitrollen. Rol de fondant uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Steek de fondant uit met de uitsteker.

    Figuren maken/boetseren:
    Snij een plak fondant af van het blok fondant. Kneed dit eerst met je handen lekker soepel, en begin dan met het maken van elk gewenst figuur! Gebruik kleine kommetjes of stukjes opgerold keukenpapier om de fondant in een bepaalde vorm te laten drogen.

    Relief aanbrengen
    Gebruik hiervoor textuurmatten, plungers of stempels.  Denk ook eens aan voorwerpen die je thuis hebt om een leuke afdruk te maken. Bijvoorbeeld een snijplankje met een relief, of een glas met structuur.






      Met een non stick rolling pin, rol je moeiteloos fondant en marsepein uit tot de juiste dikte. Met de rolling pin beperk je tevens het gebruik van bloem en poedersuiker, zodat de structuur van je product in tact blijft.



      Gebruik de fondantsmoother om je uitgerolde fondant super glad te maken. Zo bereik je het makkelijk en snel het mooiste resultaat. Ook voor beklede cupcakes en cakes gebruik je de smoother om een nog gladder oppervlak te krijgen.





















      Je kan elke uitsteker, van metaal of plastic, gebruiken om figuren uit marsepein of fondant te steken. Groot, klein, elk figuur is mogelijk. Met een plunger steek je heel makkelijk en snel een figuur uit en maak je ook een mooie bijpassende print in het uitgestoken figuur. Steek uit, en druk de plunger naar beneden voor de afdruk. Het uitgestoken figuur komt zo ook meteen makkelijk uit de plunger

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten