Chocolade Cupcakes
125 gram boter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2
eetlepels melk, op kamertemperauur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
4 eetlepels cacaopoeder (met minimaal 70 % cacao per 100 gram)
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
4 eetlepels cacaopoeder (met minimaal 70 % cacao per 100 gram)
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste 4 eetlepels
cacaopoeder vermengd met 4 eetlepels warm water toe aan het
beslag, en mix het nog een keer goed door met een mixer.
Vul de bakvormpjes 2/3 vol en bak de cupcakes in een voorverwarmde
oven op 170 graden ongeveer 20-25 minuten.
- De chocolade cupcakes zijn heerlijk in combinatie met een chocolade topping.
- Breng deze topping aan met een spatel of spuitzak.
Rainbow Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
Vulling
Elke topping mogelijk
Extra
Fondant om de cupcake te bekleden
Kleurstoffen
Methode
Vulling
Als vulling kun je het basisrecept frosting gebruiken, maar je kunt elke topping nemen die je wilt. Wij hebben voor een mooie witte Italiaanse Meringue topping gekozen, zodat de heldere kleurlagen van de cake goed uitkomen.
Rol een plak fondant uit tot +/- 0,2 cm. Bedek de cupcakes een voor een met een laagje fondant en snij aan de onderkant de overtollige fondant weg met een mesje.
- Je kunt de plak fondant versieren door bijvoorbeeld een
textuurmat te gebruiken.
- Je kunt ook werken met stiften (eetbare inkt). Bedek je de cupcakes eerst met de fondant, laat de cupcakes in de koelkast staan voor een nachtje en daarna kun je een tekening op de fondant maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten