donderdag 19 december 2013

kerstkoekjes #2


Kerst gingerbread mannetjes
 
                  

Ingrediënten

Porties: 48 

  • 100g boter
  • 100g suiker
  • 1 ei
  • 225 ml melasse
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 1/2 theelepel warm water
  • 450g bloem
  • 1 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 50g rozijnen om te garneren, indien gewenst            

wat moet je doen?

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. Klop in een grote kom de boter, suiker, ei en melasse romig. Los de baksoda op in warm water en voeg toe aan het botermengsel. Klop glad. Mix de bloem, kruiden en zout erdoor tot het goed gemengd is. Dek af en zet 24 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet bakplaten in. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm op een met bloem bestoven oppervlak. Snij gemberkoekjes uit met stekers in de vorm van een mannetje en leg ze 5cm van elkaar op de bakplaten. Gebruik rozijnen voor de ogen, neus en knopen.
  3. Bak 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze stevig zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten